Consumati vara cu placere in salate asortate cu rosii sau umpluti cu orez si carne, ardeii pot fi pregatiti pentru iarna in otet si umpluti cu zarzavaturi.
Ingrediente:
- ardei grasi
- pentru umplutura: radacinoase
- sare
- otet.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg ardei grasi, nevatamati, se taie in jurul coditei un capacel si se curata de seminte. ##END STEP##
##STEP##
Se taie ca fideaua varza, morcov, patrunjel, telina precum si frunza de telina. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca usor cu putina sare ca pentru mancare, se lasa sa stea acoperit o ora pana se inmoaie zarzavatul si se umplu ardeii. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza in borcane, iar deasupra se toarna apa fiarta cu sare si amestecata cu otet in proportie de 30 g sare si ceasca de otet la 1 litru de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna fierbinte si ca sa nu plesneasca borcanul, se infasoara cu o carpa uda. Se capseaza borcanul ca sa stea inchis ermetic si se pastreaza la rece. ##END STEP##