Ardei umpluti cu zarzavat pentru iarna

Consumati vara cu placere in salate asortate cu rosii sau umpluti cu orez si carne, ardeii pot fi pregatiti pentru iarna in otet si umpluti cu zarzavaturi.

Ingrediente:

- ardei grasi
- pentru umplutura: radacinoase
- sare
- otet.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg ardei grasi, nevatamati, se taie in jurul coditei un capacel si se curata de seminte. ##END STEP##

##STEP##

Se taie ca fideaua varza, morcov, patrunjel, telina precum si frunza de telina. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca usor cu putina sare ca pentru mancare, se lasa sa stea acoperit o ora pana se inmoaie zarzavatul si se umplu ardeii. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza in borcane, iar deasupra se toarna apa fiarta cu sare si amestecata cu otet in proportie de 30 g sare si ceasca de otet la 1 litru de apa. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna fierbinte si ca sa nu plesneasca borcanul, se infasoara cu o carpa uda. Se capseaza borcanul ca sa stea inchis ermetic si se pastreaza la rece. ##END STEP##