Cum se usuca patrunjelul?

Cum se usuca patrunjelul?

Patrunjelul da o nota de prospetime multor preparate si poate rezista pana la un an daca este uscat si pastrat in mod corespunzator.

Iata cum se usuca patrunjelul:

1

Uscarea patrunjelului in cuptor

Spalati patrunjelul proaspat cu apa rece. Indepartati tulpinile, tocati grosier frunzele si introduceti-le in apa clocotita timp de 20-30 de secunde.

Puneti hartie de copt pe o tava. Imprastiati patrunjelul oparit pe aceasta, avand grija ca frunzele sa fie cat mai rasfirate si sa nu se suprapuna in gramajoare.

Setati cuptorul la temperature minima si introduceti tava cu patrunjel.

Uscati patrunjelul timp de 2-4 ore, pana cand este usor perisabil.

Scoateti patrunjelul din cuptor si maruntiti-l in palme.

Puneti patrunjelul maruntit intr-un recipient si pastrati-l intr-un loc uscat si racoros, chiar in frigider. In acest fel ii veti putea pastra aroma timp de cateva luni.

2

Uscarea patrunjelului intr-un loc aerisit

Culegeti patrunjelul dimineata devreme, cat inca este fraged.

Adunati patrunjelul in manunchiuri nu foarte dense, pentru a permite aerului sa circule si sa usuce frunzele.

Prindeti manunchiurile de patrunjel cu sfoara sau elastice de cauciuc, in asa fel incat frunzele sa aiba aspect de evantai, pentru a se usca mai bine.

Puneti manunchiurile de patrunjel in pungi de hartie de culoare maro. Acestea nu vor permite ca praful sa patrunda inauntru si vor impiedica decolorarea la soare a patrunjelului. Faceti cateva gauri in pungi, pentru a permite aerului sa circule.

Scoateti patrunjelul din pungi dupa 2 saptamani. Daca acesta se faramiteaza usor, atunci este suficient de uscat. Indepartati tulpinile lemnoase si maruntiti frunzele de patrunjel.

Puneti patrunjelul la pastrare intr-un recipient etans, intr-un loc uscat si racoros.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru...
Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului...
Patrunjelul este una dintre cele mai folosite plante in bucataria romaneasca si nu numai. Pe langa aroma...