Muraturi asortate in sare pentru iarna

Muraturi asortate in sare pentru iarna

Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt muraturile asortate in sare.

Ingrediente:

- castraveti

- pepeni verzi mici

- ardei lungi

- gogonele (patlagele rosii crude)

- mere tari

- radacinoase: telina, patrunjel, morcov

- apa

- sare

- otet.

Mod de preparare:

1

Se alege zarzavat proaspat, fara parti vatamate. In caz contrar, muraturile se inmoaie si nu rezista pe timpul iernii.

2

Legumele ce urmeaza sa fie puse la murat se spala in cateva ape.

3

Se asaza toate in butoi, in proportiile dorite, se adauga cateva fire de marar uscat si frunze de visin care tin muraturile tari, iar deasupra se toarna saramura clocotita, facuta din 500 g de sare la 10 l de apa.

4

Pentru ca muraturile sa fie gustoase si sa tina mai bine, se adauga cate 1 litru de otet la fiecare 10 litri de apa.

5

Se astupa bine cu dopul de lemn si in fiecare zi, timp de 10 zile, se rostogoleste putin butoiul prin curte, ca sa se amestece bine muraturile si saramura sa le cuprinda pe toate.

6

Se asaza apoi butoiul intr-o pivnita uscata si se desfunda atunci cand incepe consumul de muraturi.

Muraturile de iarna se depoziteaza in butoiase de stejar, a caror marime depinde de nevoile casei. Inainte de a aseza muraturile in el, butoiul se spala si se opareste bine (butoiul intrebuintat numai pentru muraturi devine cu atat mai bun, cu cat se invecheste).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O alternativa de conservare a clasicilor castraveti in saramura este reteta de castraveti murati in otet cu...
Daca din diferite motive nu conservati muraturile pentru iarna in butoaie de stejar sau nu aveti loc...
Muraturile, in special varza murata, trebuie pregatite si pastrate cu atentie! Altfel, se va produce o zeama...