Praf de ardei iuti

Praf de ardei iuti

Ardeiul iute face parte din familia capsicum si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum.

Ardeiul iute ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase.

Folositi in alimentatie pe post de condiment,  ardeii iuti se consuma impreuna ci diferite ciorbe sau mancaruri ca atare ori conservati in otet sau sub forma de pulbere.

Ca si benficii pentru sanatate, cercetatorii au descoperit ca ardeiul iute distruge celulele canceroase si poate stopa un atac de cord in doar cateva secunde. Pentru cei care apreciaza aceasta leguma picanta, iata cu se obtine praful de ardei iuti.

Ingrediente:

- mai multi ardei iuti, dupa preferinte.

Mod de preparare:

1

Ardeii mici rosii, iuti si bine uscati se spala si li se scot cotoarele cu semintele.

2

Se pun intr-o tava in gura cuptorului, dupa ce s-a stins focul si se tin pana se usuca de tot si capata o consistenta sfaramicioasa, fara sa fie arsi.

3

Se piseaza in piulita, se trec prin sita fina si se depoziteaza in cutii de tabla.

La ce se folosesc ardeii iuti?

Ardeii iuti verzi, copti sau uscati dau savoare sosurilor picante, salatelor si diverselor preparate din carne si legume. Folositi de mii de ani in arta bucatariei, ardeii iuti intregi sau sub forma de pulbere ajuta in procesul de slabire si reprezinta o veritabila sursa de vitamina C si de vitamine din complexul B, motiv pentru care se recomanda consumul lor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ardeiul iute nu lipseste din gradina unui gospodar roman. Indiferent de soi, romanul adora sa consume ardei...
Ardeii jalapeno sunt printre cei mai populari ardei din lume, fiind folositi intr-o varietate de bucatarii de...
Gradina ta necesita o atentie sporita in ceea ce priveste daunatorii. Pe piata gasesti tot felul de...