Sos picant de rosii

Sosul picant de rosii este foarte apreciat in arta culinara.

Se prepara usor, desi dureaza ceva mai mult timp pana se ingroasa la fiert putin si poate fi folosit la fripturi, pizza, preparate din peste sau spaghete.

Ingrediente:

- 6 kilograme rosii

- ¼ kilogram zahar

- o jumatate lingura piper

- o jumatate lingura de boia ardei,

- 2 linguri de mustar,

- o lingura de sare,

- jumatate litru de otet de vin.

Mod de preparare:

##STEP##

Pentru sosul picant de rosii se aleg tomate frumoase si coapte, dar nu stricate. ##END STEP##

##STEP##

Rosiile se taie in doua si se trec prin masina de suc. ##END STEP##

##STEP##

Sucul obtinut se pune pe foc la fiert si se lasa sa scada, fara sa se ingroase prea mult. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga: zaharul, piperul, boiaua de ardei, 2 linguri de mustar, o lingura de sare si ½ l de otet de vin. ##END STEP##

##STEP##

Mustarul trebuie inmuiat mai intai cu putin otet. ##END STEP##

##STEP##

Cand sosul este potrivit de legat (sa fie ca un bulion de rosii subtire) se toarna fierbinte in sticle sau borcane, se astupa cu dopuri fierte si se pune deasupra smoala. ##END STEP##

Sosul picant de rosii astfel imbuteliat se depoziteaza intr-un loc racoros si uscat, ferit de lumina.