Pentru ca sezonul usturoiului verde este foarte scurt si acopera doar o parte din primavara, ca sa nu ii duceti dorul in celelalte anotimpuri, il puteti conserva in otet.
Ingrediente:
- usturoi verde
- otet
- sare
- usturoi
- cateva boabe mustar.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege usturoi verde, care nu a facut capatana. ##END STEP##
##STEP##
Se curata, se taie jumatate din lungimea cozilor si se opareste, lasandu-se cateva minute in apa. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge bine, se innoada fiecare fir in forma de opt si se asaza in borcan. ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe otetul cu sare, in poportie de 50 g sare la 1 litru de otet, iar dupa ce s-a racorit se toarna peste usturoi, puncand deasupra si cateva boabe de mustar. ##END STEP##
##STEP##
Se capseaza borcanele si se tin la camara. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste pe langa friptura, dar se intrebuinteaza si la stufat, tinandu-se cateva ore in apa rece, ca sa piarda din acreala.