Usturoi verde in otet

Usturoi verde in otet

Pentru ca sezonul usturoiului verde este foarte scurt si acopera doar o parte din primavara, ca sa nu ii duceti dorul in celelalte anotimpuri, il puteti conserva in otet.

Ingrediente:

- usturoi verde
- otet
- sare
- usturoi
- cateva boabe mustar.

Mod de preparare:

1

Se alege usturoi verde, care nu a facut capatana.

2

Se curata, se taie jumatate din lungimea cozilor si se opareste, lasandu-se cateva minute in apa.

3

Se scurge bine, se innoada fiecare fir in forma de opt si se asaza in borcan.

4

Se fierbe otetul cu sare, in poportie de 50 g sare la 1 litru de otet, iar dupa ce s-a racorit se toarna peste usturoi, puncand deasupra si cateva boabe de mustar.

5

Se capseaza borcanele si se tin la camara.

Mod de servire:

Se serveste pe langa friptura, dar se intrebuinteaza si la stufat, tinandu-se cateva ore in apa rece, ca sa piarda din acreala.

Etichete: usturoi, friptura, otet

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient...
Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...
Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi...