Vinete impanate in otet

Vinetele aduc organismului un important aport de potasiu, magneziu, vitamina B6 si vitamina C.

Apreciate in special sub forma de salata de vinete coapte, legumele cunoscute si sub denumirea de patlagele se prepara si in alte moduri, cum ar fi impanate in otet.

Ingrediente:

- vinete potrivit de mari
- morcovi
- patrunjel
- telina
- varza
- ardei verzi
- sare
- catei de usturoi
- otet.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg vinete tinere si nu prea mari. ##END STEP##

##STEP##

Se taie codita si se despica in lung pe ambele parti, dar nu de tot. ##END STEP##

##STEP##

Se pun in apa fierbinte si se lasa sa clocoteasca pana incep sa se moaie. ##END STEP##

##STEP##

Se scot si se asaza pe masa unele langa altele, iar peste ele se pune un fund cu greutati deasupra. ##END STEP##

##STEP##

Separat se pregateste zarzavatul, taind ca fideaua morcovi, patrunjel, telina, varza, ardei verzi, in proportiile dorite. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca toate zarzavaturile usor cu putina sare, adaugandu-se, dupa gust, si cativa catei de usturoi. ##END STEP##

##STEP##

Umplutura aceasta se introduce in despicaturi, apoi se leaga patlagelele cu cozi de telina oparite si se asaza randuri in borcan. ##END STEP##

##STEP##

Deasupra se toarna otet fiert cu sare si racorit, in proportie de 50 g la 1 l de otet. ##END STEP##

##STEP##

Se leaga borcanele si se pastreaza la un loc racoros. ##END STEP##