Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa preferinta.
Noi va propunem o combinatie formata din urmatoarele ingrediente:
- 4 kilograme morcovi,
- ½ kilogram pastarnac,
- 4 teline,
- 4 ardei grasi,
- 1 kilogram ceapa,
- o varza mica,
- o conopida mica,
- 10 grame usturoi,
- ½ kilogram sare,
- ulei.
Mod de preparare:
##STEP##
Legumele se curata si se spala, apoi se toaca marunt folosind o masina de tocat carnea. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu sare si se pun in borcane. Se indeasa cu lingura in recipiente ca sa nu ramana goluri de aer, iar deasupra se toarna ulei de un deget. ##END STEP##
##STEP##
Se leaga cu hartie pergament sau cu celofan si se pastreaza la rece. ##END STEP##
##STEP##
Acest amestec de legume se poate folosi la supe, la ciorbe, punand cate o lingura din acest amestec la 1 litru de apa. ##END STEP##
De asemenea, zarzavatul da gust bun la unele mancaruri ca: ardei umpluti cu orez, sarmale fara carne etc.