Zarzavat pentru supa

Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa preferinta.

Noi va propunem o combinatie formata din urmatoarele ingrediente:

- 4 kilograme morcovi,

- ½ kilogram pastarnac,

- 4 teline,

- 4 ardei grasi,

- 1 kilogram ceapa,

- o varza mica,

- o conopida mica,

- 10 grame usturoi,

- ½ kilogram sare,

- ulei.

Mod de preparare:

##STEP##

Legumele se curata si se spala, apoi se toaca marunt folosind o masina de tocat carnea. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca cu sare si se pun in borcane. Se indeasa cu lingura in recipiente ca sa nu ramana goluri de aer, iar deasupra se toarna ulei de un deget. ##END STEP##

##STEP##

Se leaga cu hartie pergament sau cu celofan si se pastreaza la rece. ##END STEP##

##STEP##

Acest amestec de legume se poate folosi la supe, la ciorbe, punand cate o lingura din acest amestec la 1 litru de apa. ##END STEP##

De asemenea, zarzavatul da gust bun la unele  mancaruri ca: ardei umpluti cu orez, sarmale fara carne etc.