Cum sa faci chutney de ceapa rosie

Ceapa rosie nu trebuie sa lipseasca de pe masa unei gospodine.  Este mai dulce decat cea alba, ustura mai putin si contine de doua ori mai multi antioxidanti. Contine vitaminele A, B si C, saruri minerale, substante cu caracter antibiotic, ce pot preveni raceala si gripa.

Astazi, iti prezentam chutney de ceapa rosie. Ce inseamna chutney? Este un condiment picant  pe baza de legume( in cazul nostru ceapa rosie), originar din India.

Ingrediente:

- 1 kg de ceapa rosie;

-6 linguri ulei;

-100 g zahar;

-300 ml vin rosu;

-100 ml otet balsamic;

-ienibahar;

-coriandru;

-nucsoara;

1. Curata ceapa si tai-o pestisori. Intr-un vas mare, pune uleiul, zaharul si ceapa. Caleste amestecul, pana cand ceapa devine sticloasa.

2. Adauga vinul si otetul si tine-le la fiert pana scade lichidul. Adauga  condimentele si mai lasa amestecul cateva minute pe foc.

3. Toarna sosul fierbinte in borcane sterilizate care se inchid ermetic.

4. Se serveste alaturi de o friptura, orez sau chiar uns pe paine. Pofta buna!