Cum sa coci si sa decojesti ARDEII

Iti plac ardeii copti, dar te ia durerea de cap cand te gandesti ca trebuie sa ii pregatesti? Avem o solutie simpla pentru tine. Poti decoji si coace ardeii foarte rapid si fara fum.

Ce trebuie sa faci:

- pune folie de aluminiu pe o tava de copt. Imbraca inclusiv marginile tavii.

- asaza ardeii spalati si zvantati in tava, unii langa altii.

- baga tava cu ardei in cuptorul preincalzit, cat mai aproape de sursa de caldura si coace-i la foc potrivit pana ce pielita se arde usor si se desprinde din loc in loc.

- intoarce ardeii pe toate partile cu ajutorul unor clesti. Dureaza cam un sfert de ora pana cand ardeii se coc.

- sareaza ardeii pe ambele parti.

- raceste ardeii intr-o punga de hartie sau de plastic ori intr-un vas cu capac. Punga se leaga la gura. Daca folosesti vas, pune-i un capac.

- in timpul racirii(10 minute), ardeii se vor aburi, iar asta va usura decojirea.

- scoate ardeii pe rand din punga(vas) si decojeste-i cu degetele, indepartand toata pielita arsa.

Spor la treaba!