Cum sa faci snitele din cartofi

Te afli in perioada Postului sau poate , pur si simplu, nu consumi carne? Daca esti intr-o astfel de situatie, aceasta reteta asta este pentru tine. Snitelele din cartofi, caci la ele facem referire, se prepara rapid si ofera un gust de neuitat. Le poti consuma inclusiv la micul dejun!

Snitele din cartofi. Ingrediente:

- 4 cartofi mari;

- 5/6 crengute de patrunjel;

- un catel de usturoi;

- un pahar de pesmet;

- un pahar de parmezan ras;

- 2 oua;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust.

- ulei vegetal de floarea-soarelui.

Snitele din cartofi. Mod de preparare:

- spala cartofii;

- pune cartofii la fiert(fierbe-i cu coaja!);

- cat cartofii fierb, spala patrunjelul si toaca-l intr-un castron;

- da usturoiul prin presa si muta-l in castronul cu patrunjelul tocat;

- adauga parmezanul ras, pesmetul, sarea si piperul negru macinat peste amestecul de usturoi si patrunjel;

- amesteca bine;

- curata cartofii de coaja si paseaza-i;

- dupa ce se racesc, muta-i in bolul cu celelalte ingrediente;

- adauga ouale si amesteca;

- adauga amestecul de parmezan si mai amesteca bine o data;

- fa snitele din aluatul abia obtinut(marimea ramane la aprecierea ta. Important este ca snitelele sa incapa in tigaie);

- incinge tigaia cu putin ulei de floarea-soarelui;

- prajeste snitelele de cartofi in uleiul incins. Snitele trebuie sa fie rumenite(nu arse!) pe ambele parti;

- consuma snitelele impreuna cu un sos de iaurt cu usturoi si marar.

Citeste si: Cum sa faci snitele de soia