Cum sa faci vegeta de casa

Vegeta de casa cu legume uscate este o alternativa sanatoasa la adaosul universal pentru mancaruri pe care il gasiti in comert.

Ingrediente:

- 1 kg ardei capia(rosu gras);

- 1 kg rosii;

- 1 kg morcovi;

- 1 kg ceapa;

- 1 kg vinete;

- 3 teline mari;

- o jumatate de ardei iute;

- 3 legaturi de patrunjel;

- 3 legaturi de marar.

- sare.

Mod de preparare:

- spala legumele, taie-le felii si lasa-le la scurs(incat sa nu ramana apa pe ele);

- spala zarzavaturile;

- intinde o plasa de sarma pentru cosntructii bine sterilizata, afara, intr-un loc ferit de umbra;

- intinde toate legumele si verdeata pe sarma(dupa ce te-ai asigurat ca nu mai au apa pe ele)

- lasa-le la soare pe timp de zi. Seara le vei baga in casa pentru a le feri de roua, de umezeala.

- repeta procesul pana cand toate legumele sunt uscate.

- dupa uscare, macina-le si amesteca-le dupa preferinte;

- pastreaza vegeta in borcane inchise ermetic.