Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp

Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp:

- indeparteaza frunzele vestejite si tulpinile lezate;

- spala verdeata sub jet de apa rece;

- toarna 30 mililitri de apa intr-un pahar/borcan inalt;

- introdu verdeata in pahar/borcan(pentru fiecare top de verdeata, foloseste un alt recipient);

- acopera recipientul cu o punga de plastic;

- introdu verdeata la frigider;

- verifica la 2-3 zile nivelul apei din borcan. Adauga apa proaspata, cand e cazul(cand nivelul apei scade);

- poti folosi aceasdta metoda pentru orice verdeata, cu exceptia busuiocului, care isi pierde aroma intr-un mediu rece cum e frigiderul.

Citeste si: Cum sa congelezi VERDEATA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna....
O mancare de legume consistenta, care poate fi consumata si de vegetarieni este mancarea de dovlecei cu...
Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru...