Cartofi pentru cina: Ingrediente:
- 600 grame de cartofi mici;
- 2 catei de usturoi;
- ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 50 grame de unt;
- 100 grame de cascaval;
- sare, dupa gust;
- boia dulce afumata, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
- patrunjel, dupa gust.
Cartofi pentru cina. Mod de preparare:
- spala cartofii si curata-i de coaja;
- muta cartofii intr-o cratita cu apa;
- adauga o lingurita de sare in cratita;
- fierbe cartofii la foc mediu pentru 12 minute, de la momentul clocotirii;
- incinge o tigaie cu putin ulei vegetal si un cubulet de unt;
- scurge cartofii, apoi adauga-i in tigaie si las-ai la prajit pana se rumenesc nitel;
- asezoneaza cartofii cu sare, piper negru macinat, boia dulce afumata si usturoi tocat marunt.
- mai lasa cartofii sa se prajeasca putin;
- adauga cascavalul dat prin razatoarea cu gauri mari peste cartofi;
- acopera tigaia cu un capac si mai lasa cartofii pe foc pana se topeste cascavalul;
- opreste focul;
- presara cartofii cu patrunjel tocat si muta-i in farfurie;
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci cartofi dulci cu parmezan la cuptor