Cum sa pregatesti cartofii pentru cina. O reteta rapida si delicioasa

Cum sa pregatesti cartofii pentru cina. O reteta rapida si delicioasa

Romanii sunt, in genere, mari consumatori de cartofi. Te afli printre ei? Si daca da, cum ii preferi? Prajiti, fierti, copti sau in alte retete? Indiferent de preferinte, insa, credem ca nu vei trata cu indiferenta reteta de mai jos. E ideala pentru cina!

Cartofi pentru cina: Ingrediente:

- 600 grame de cartofi mici;

- 2 catei de usturoi;

- ulei vegetal de floarea-soarelui;

- 50 grame de unt;

- 100 grame de cascaval;

- sare, dupa gust;

- boia dulce afumata, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust;

- patrunjel, dupa gust.

Cartofi pentru cina. Mod de preparare:

- spala cartofii si curata-i de coaja;

- muta cartofii intr-o cratita cu apa;

- adauga o lingurita de sare in cratita;

- fierbe cartofii la foc mediu pentru 12 minute, de la momentul clocotirii;

- incinge o tigaie cu putin ulei vegetal si un cubulet de unt;

- scurge cartofii, apoi adauga-i in tigaie si las-ai la prajit pana se rumenesc nitel;

- asezoneaza cartofii cu sare, piper negru macinat, boia dulce afumata si usturoi tocat marunt.

- mai lasa cartofii sa se prajeasca putin;

- adauga cascavalul dat prin razatoarea cu gauri mari peste cartofi;

- acopera tigaia cu un capac si mai lasa cartofii pe foc pana se topeste cascavalul;

- opreste focul;

- presara cartofii cu patrunjel tocat si muta-i in farfurie;

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci cartofi dulci cu parmezan la cuptor

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cartoful este un ingredient de baza in multe bucatarii ale lumii. Poate fi preparat in zeci de...
Te afli in perioada Postului sau poate , pur si simplu, nu consumi carne? Daca esti intr-o...
Orice gospodina/gospodar credem ca stie sa prepare clasicii cartofi la cuptor. Nu stim, insa, daca si dupa...