Cum sa pregatesti castraveti murati in apa minerala

Muraturile sunt asociate sezonului de iarna. Asta, in special, pentru ca se pun la conservat toamna, fiind numai bune pentru consum in perioada sarbatorilor. Poti pune, insa, muraturi oricand doresti. Mai ales daca ai la dispozitie o reteta speciala cum este cea pe care ti-o prezentam in cele ce urmeaza.

Astazi, te invatam cum sa pregatesti castraveti murati in...apa minerala! Te asiguram ca oricine va gusta din acesti castraveti va fi incantat!

Ingrediente:

- 1 kg de castraveti;

- 1 l de apa minerala;

- 2 linguri de sare

- 3 catei de usturoi

- o legatura de marar.

Mod de preparere:

- pune frumos mararul (jumatate de cantitate) pe fundul unui vas.

- spala castravetii si inlatura-le capetele.

- aranjeaza castravetii in vas, astfel incat sa fie cat mai apropiatii unul de altul.

- peste castraveti pune mararul ramas si usturoiul tocat.

- dizolva sarea in apa minerala(foloseste un bol).

- toarna marinada obtinuta in vasul cu castraveti, astfel incat aceasta sa acopere legumele.

- baga castravetii la frigider pentru jumatate de zi.

Succes si pofta buna!