Cum sa pregatesti GOGOSARI in SOS de MUSTAR

Gogosari in sos de mustar - o reteta foarte simpla pe care orice gospodina si-ar dori sa o cunoasca. Cat despre gust? Probabil, niciunul dintre voi nu se va declara nemultumit de el. Sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 2 kg gogosari(curatati);

- 150 g de zahar;

- 150 g de mustar clasic;

- 50 g de mustar dulce;

- 250 ml de otet;

- 200 ml de ulei;

- 2 linguri de sare grunjoasa;

- o lingura de boabe de piper;

- 5 frunze de dafin.

Mod de preparare:

- spala gogosarii, taie-i in patru sau in sase, in functie de marimea lor, apoi curata-i de cotoare, seminte si nervuri.

- amesteca, intr-un vas pus pe foc, restul ingredientelor de mai sus, pana cand se topeste zaharul si sarea, iar compozitia incepe sa fiarba.

- scufunda gogosarii in sosul format, atat cat incap, astfel incat sa fie acoperiti de sos si sa se poata patrunde fiecare in parte.

- amesteca gogosarii usor cu o spatula, pentru a se umezi uniform si lasa-i circa 5 minute in vas, pe foc, dupa care ii vei transfera cu o spumiera, intr-un alt vas.

- adauga a doua serie de gogosari in sos si procedam la fel ca in cazul primului rand. Repeta pana cand termini feliile de gogosari.

- spala borcanele, scurge-lem si sterilizeaza-le.

- umple borcanele cu feliile de gogosari, pe care indesi bine(sa-ti ajunga sosul pentru toate borcanele).

- toarna sosul in borcanele umplute cu gogosari, agita bine borcanele, invartindu-le intre palme, pentru ca sosul sa patrunda printre toate feliile de gogosari.

- acum infileteaza capacele si lasa borcanele sa se raceasca bine, la temperatura camerei, dupa care le vei depozita in camara.

Borcanele nu necesita sterilizare dupa umplere.