Legume de sezon. Dovleacul, soldat impotriva bolilor grave

Dovleacul sau bostanul, cum i se mai spune in popor, reprezinta adevarata vedeta a lunii noiembrie. Este ideal pentru mancaruri simple si gustoase, iar beneficiile sale pentru organism sunt uimitoare. Actioneaza antiinflamator, antioxidant, anticancerigen si antidiabetic.

Sarac in calorii, dovleacul este o sursa bogata de minerale, antioxidanti, fibre si vitamine. E recomandat de specialisti pentru controlul colesterolului si reducerea greutatii corporale.

Si pentru ca ne aflam in sezonul sau, ne-am gandit sa va prezentam cateva retete pe baza de dovleac.

0. Marmelada de dovleac

In luna octombrie dovleacul este vedeta de cand romanii au imprumutat sarbatoarea numita Halloween. Daca vrei sa prepari ceva special cu aceasta ocazie, noi iti propunem o reteta de marmelada cu dovleac. Ingrediente:- 2 kg dovleac, - un kg zahar, - o lamaie, - vanilie Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja, de seminte si de filamente. Se taie in bucati mici si se pune sa... citeste tot »

0. 6 retete de prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite creme,. Aceasta se serveste alaturi de o ceasca de cafea sau de ceai si incanta papilele gustative ale tuturor membrilor familiei, indiferent de varsta. Iata 6 retete de prajitura cu dovleac ( pentru 20 de portii): 1. Prajitura clasica cu dovleacIngrediente: • 2 can de faina alba• 1½ cana de zahar• 1 lingurita... citeste tot »

0. Reteta: Supa crema de dovleac

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se atat miezul, cat si semintele. In continuare, noi va propunem o reteta de sezon si anume supa crema de dovleac. Ingrediente: - 4 litri apa, - 500 g dovleac, - o ceapa, - 2 linguri unt, - o lingura faina, - 2 linguri de smantana, - sare. Mod de preparare: Se curata... citeste tot »