Ingrediente:
- 3 kilograme de gogosari;
- un kg de ardei capia;
- un kg de ardei gras;
- un kg de ceapa;
- un kg de morcov;
- 4 kg de rosii;
- o telina(cu frunze);
- o jumatate de litru de ulei;
- o lingura de sare;
- ardei iute, dupa gust;
- usturoi, dupa gust;
- busuioc;
- cimbru.
Mod de preparare:
-taie rosiile in jumatati;
- pune rosiile la fiert pentru 15 minute;
- adauga morcovul, telina, ceapa, taiate in bucati mari si mai lasa amestecul sa fiarba inca un sfert de ora;
- adauga ardeii spalati si curatati si lasa intregul amestec pe foc pana cand toate legumele sunt fierte;
- lasa legumele la racit;
- da legumele prin storcator, indepartand astfel pielita si semintele ardeilor;
- pune sucul obtinut la fiert cu ulei, usturoi si sare;
- lasa amestecul pe foc pana cand observi ca se ingroasa;
- adauga, daca doresti, putin busuioc si putin cimbru;
Ketchup-ul moldovenesc poate fi servit ca garnitura sau pur si simplu il intinzi pe paine! De asemenea, acest tip de ketchup poate fi pastrat peste iarna in pivnita(camara).
Spor la treaba si pofta buna!