Legume de sezon. Cum sa gatesti crap in vin cu FENICUL, capere si masline negre

Feniculul(chimionul dulce, anasonul dulce) este o planta perena cu miros dulce. A aparut in zona Meditarenei si s-a raspandit in toata lumea datorita beneficiilor sale nutritive. Poate fi consumat in totalitate. Bulbul, tulpina, frunzele si semintele sunt comestibile.

Un bulb crud de fenicul contine doar 73 de calorii, 2,9 grame de proteine, 7 grame de fibre alimentare (28% din necesarul zilnic), 17 grame de carbohidrati si ofera 27% din necesarul zilnic de potasiu, , 6% vitamina A, 5% sodiu, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier, 5% vitamina B-6 si 10% din necesarul cotidian de magneziu. Reprezinta, practic, un medicament natural pentru corpul tau. Inima, oasele si pielea beneficiaza, in principal, de proprietatile acestei plante. De asemenea, feniculul protejeaza impotriva cancerului.

Astazi, iti prezentam o mancare delicioasa cu fenicul: Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.

Ingrediente:

- un bulb de fenicul, curat si tocat fin (frunzele se pastreaza pentru ornare);

- 4 fileuri de crap (aproximativ 125 gr fiecare);

- o ceapa rosie, tocata;

- sare si piper negru;

- coaja rasa si sucul de la o lamaie;

- un catel de usuroi, tocat marunt;

- 2 linguri capere;

- 6 masline negre, fara samburi, tocate marunt;

- 150 ml vin alb sec;

- un plic de boia.

Mod de preparare:

- incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius;

- aranjeaza feniculul intr-un vas termorezistent (mare cat pestele sa incapa intr-un singur strat);

- adauga ceapa si pestele;

- asezoneaza dupa gust;

-presara caperele, usturoiul, maslinele, boiaua si coaja rasa de lamaie;

- toarna deasupra vinul si sucul de lamaie;

- acopera vasul cu un capac sau cu ofolie de aluminiu si da-l la cuptor 20 minute, pana cand carnea pestelui devine opaca si se sfarama usor.

POFTA BUNA!