Ingrediente(4 portii):
- o cana de orez cu bob scurt;
- o jumatate de lingurita de ulei de susan prajit;
- o jumatate de lingurita de ghimbir proaspat, tocat fin;
- 2 cani cu apa;
- o jumatate de lingurita de sare grunjoasa.
Mod de preparare:
- pune orezul intr-o sita si spala-l bine;
- scurge bine orezul;
- incalzeste uleiul de susan intr-o tigaie;
- soteaza ghimbirul pana simti ca incepe sa miroasa frumos( cam 2 minute dureaza);
- adauga orezul, apa si sarea;
- lasa la fiert amestecul inca un sfert de ora, la foc mic. Nu uita sa amesteci din cand in cand, pentru ca orezul sa nu se lipeasca. Preparatul e gata cand apa se absoarbe.
- opreste focul, mai amesteca putin si lasa mancarea sa se odihneasca;
- presara, daca doresti, peste orez frunze de ceapa verde tocata si fasii de ghimbir prajit.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa cresti GHIMBIR la tine ACASA