Cum sa faci orez cu ghimbir

Cum sa faci orez cu ghimbir

Orezul cu ghimbir este o reteta cu origini in China de care se vor bucura mai ales vegetarienii. Nu este un fel de mancare greu de preparat, ca de altel cam toate retetele chinezesti. Pentru reteta de astazi, asigura-te ca ai la indemana ghimbir proaspat.

Ingrediente(4 portii):

- o cana de orez cu bob scurt;

- o jumatate de lingurita de ulei de susan prajit;

- o jumatate de lingurita de ghimbir proaspat, tocat fin;

- 2 cani cu apa;

- o jumatate de lingurita de sare grunjoasa.

Mod de preparare:

- pune orezul intr-o sita si spala-l bine;

- scurge bine orezul;

- incalzeste uleiul de susan intr-o tigaie;

- soteaza ghimbirul pana simti ca incepe sa miroasa frumos( cam 2 minute dureaza);

- adauga orezul, apa si sarea;

- lasa la fiert amestecul inca un sfert de ora, la foc mic. Nu uita sa amesteci din cand in cand, pentru ca orezul sa nu se lipeasca. Preparatul e gata cand apa se absoarbe.

- opreste focul, mai amesteca putin si lasa mancarea sa se odihneasca;

- presara, daca doresti, peste orez frunze de ceapa verde tocata si fasii de ghimbir prajit.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa cresti GHIMBIR la tine ACASA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat. Preparatul poate...
Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o...
Pare greu de crezut, dar exista alimente care nu expira, nu au termen de valabilitate. Acestea sunt...