Cum sa faci salata de gogonele

Rosiile necoapte(verzi) sau gogonelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta un adevarat izvor de sanatate, mai ales in sezonul rece. Aceste tomate neajunse la maturitate contin vitaminele A,B C si E, astfel ca prin consumul lor poti combate virozele si racelile.

Gogonelele se consuma, de obicei, in stare de conservare, alaturi de varza, castraveti, radacinoase(telina, pastarnac) si pepene verde necopt. Cu totii am auzit de MURATURI si, macar o data in viata, le-am mancat cu pofta! Dar gogonelele se mai pot prepara si altfel. Spre exemplu, putem face SALATA de GOGONELE.

 Ingrediente:

- 1 kg de gogonele;

- 2 cepe;

- 50 ml ulei de floarea soarelui;

- otet/ lamaie;

- piper;

- sare.

Mod de preparare:

- pune legumele la copt;

- dupa ce s-au copt bine, le vei acoperi cu un prosop si le vei lasa sa se raceasca;

- curata-le de coaja si lasa-le la scurs;

- toaca-le cu un cutit sau baga-le la blender;

- adauga ulei, ceapa taiata marunt, putin otet, sare si piper dupa gust.

Gata! Ai preparat salata de gogonele! Simplu si gustos! Pofta buna!