Cum sa iti faci un machiaj nude pentru ocazii speciale?

Cum sa iti faci un machiaj nude pentru ocazii speciale?

Un machiaj nude, simplu si natural este usor de aplicat si se potriveste ocaziilor speciale din timpul zilei.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

1

Pregatirea tenului

Curatati-va fata, cu ajutorul unui demachiant, masandu-va fruntea, obrajii, barbia, nasul si zona din jurul ochilor, pentru a va curata tenul in profunzime. Exfoliati-va pielea cu ajutorul unei lotiuni sau a unei masti speciale, ce trebuie aplicate pe tenul inca umed si care indeparteaza celulele moarte, permitand pielii sa se regenereze.

Masati-va in mod delicat partile tenului care sunt predispuse la un exces de sebum si aveti grija sa nu apasati prea tare, pentru a nu va irita pielea. Ultimul pas inainte de aplicarea machiajului este hidratarea pielii, cu ajutorul unei creme adecvate tipului de ten, ce trebuie masata usor pe frunte, obraji, nas, barbie, ploape si sub ochi, permitand tenului sa o absoarba timp de 15-30 de secunde.

2

Aplicarea fondului de ten si a pudrei

Aplicati fondul de ten pe pielea curata si hidratata si intindeti-l cu ajutorul unei perii, a unui burete sau cu varfurile degetelor. Aplicati buline mici de fond de ten pe frunte, obraji, barbie, nas, pleoape si in zona de sub ochi, pentru a acoperi cearcanele si apoi intindeti-l cu miscari fine si rapide pe intreaga fata, pentru a crea un strat uniform.

Daca considerati ca fondul de ten nu a acoperit in totalitate cearcanele, puteti aplica un strat de crema corectoare. Pentru a aplica pudra, folositi-va de o perie sau de un burete special. Aceasta are rolul de a da o nota finala machiajului si de a fixa fondul de ten pe piele, intreaga zi.

3

Machiajul ochilor

Incepeti cu sprancenele. Acestea au rolul de a crea un echilibru intre fata si ochi, asadar nu le incarcati prea tare. Puteti aplica pe ele un fard special, in fuctie de culoarea acestora sau le puteti contura cu ajutorul unui creion special. Aplicati apoi doua nuante de machiaj pe pleoape. Una ar trebui sa fie bej sau culoarea sampaniei si alta o nuanta mai inchisa de maro.

Aplicati nuanta mai deshisa pe toata pleoapa cu ajutorul unui aplicator, apoi aplicati o linie din nuanta mai inchisa in zona unde incepe arcada. Daca doriti puteti trasa un contur al ochilor cu ajutorul unui tus sau creion negru special. Aceasta linie trebuie sa fie, insa, foarte subtire si trebuie aplicata cat mai aproape de linia pleoapelor. In final, aplicati doua sau trei straturi de mascara pe genele superioare si un strat subtire pe cele inferioare, dupa preferinta.

4

Machiajul obrajilor si al buzelor

Aplicati un machiaj pentru obraji de culoarea piersicii sau roz, in nuante adecvate culorii pielii ( mai deschise pentru ten alb si mai inchise pentru ten masliniu), cu ajutorul unei pensule, trasand o linie de la tample inspre mijlocul obrajilor.

Astfel va veti contura fata si ii veti da un look natural si sanatos.

Curatati-va bine buzele, inainte de a aplica machiajul, cu apa si sapun si uscati-le cu ajutorul unui prosop. Aplicati apoi un balsam, pentru a le hidrata corespunzator. Asteptati timp de 15 secunde ca acesta sa fie absorbit si apoi aplicati o nuanta deschisa de lip gloss roz sau de culoarea piersicii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Machiajul potrivit face minuni atunci cand vine vorba de imbunatatirea caracteristicilor tale naturale. Probabil ai observat, insa,...
O copilarie sanatoasa duce la o maturitate pe masura. Copilul trebuie sa creasca dupa anumite rigori, la...
Vremea rece, stresul si produsele pentru fata puternic parfumate pot afecta sanatatea pielii noastre. Pentru a contracara...