Cum sa aplici fondul de ten. Evita aceste greseli!

Cum sa aplici fondul de ten. Evita aceste greseli!

Machiajul este considerat o arta si nu oricine il poate realiza fara greseala. Conform unui studiu, majoritatea femeilor comit urmatoarele erori atunci cand se machiaza.

1. Testarea eronata. Magazinele care vand produse de infrumusetare au, de obicei, o lumina fluorescenta care schimba sau influenteaza nuanta pielii. In aceste conditii, esti tentata sa crezi ca alegerea noului fond de ten este ideala. Doar ca in lumina naturala, s-ar putea sa nu fie deloc asa! Pentru a cumpara nuanta potrivita, aplica pe o portiune mica a pielii si priveste in oglinda, langa cea mai apropiata fereastra.

2. Utilizarea aceluiasi fond de ten pe intreg sezonul. Culoarea pielii se modifica odata cu trecerea intr-un alt anotimp. Astfel, nuanta pe care o folosesti sa zicem vara, nu se va mai potrivi si iarna. Specialistii recomanda sa investesti in doua nuante de fond ten, pentru a fi mereu pregatita, indiferent de vreme.

3. Folosirea inadecvata a fondului de ten. Anumite parti ale fetei sunt ignorate de femei, din neatentie sau din necunoastere. Vorbim despre obraji sau partea de sus a fruntii. Pentru un aspect cat mai natural, ai grija sa acoperi fata in totalitate.

4. Neglijarea ustensilelor. Pensulele si buretii murdari sau deteriorati pot duce la o aplicare inegala a fondului de ten. In plus, nu sunt igienice! Invata sa le cureti in mod regulat! 

5. Folosirea gresita a ustensilelor. Umezeste buretele pentru machiaj, inainte de folosire. Stoarce-l, apoi, bine, pentru a inlatura orice exces de apa si tamponeaza usor fondul de ten pe piele.

6. Adoptarea formulei nepotrivite. Alegerea fondului de ten trebuie facuta in conformitate cu tipul tenului. Daca tenul e uscat, se potriveste un fond de ten lichid, deoarece cele cremoase sau pudra raman impregnate in liniile fine ale chipului, facandu-l sa para mai uscat decat este. Pentru tenul gras sau uleios, opteaza pentru un water-based sau pentru gel.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata cum puteti sa va ascundeti cosurile de pe fata cu ajutorul machiajului: Folositi intotdeauna o...
Machiajul zilnic are rolul de a ascunde micile imperfectiuni, de a defini liniile fetei si de a...
Cicatricile determina o multime de oameni sa fie exagerat de constienti de ele, avand un impact negativ...