Machiajul tau arata ieftin? Te invatam cum sa il faci ca la carte

Machiajul tau arata ieftin? Te invatam cum sa il faci ca la carte

Machiajul este parte integranta din viata oricarei femei moderne. Conform anumitor studii, o reprezentanta a sexului frumos petrece aproximativ 335 ore pe an avand grija de aspectul ei! In aceste conditii, nu ar fi pacat sa gresesti machiajul?! Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa arati formidabil, fara a da impresia ca makeup-ul tau e ieftin...

Cum sa te machiezi corect. Fondul de ten:

- fondul de ten trebuie sa evidentieze tonul natural al pielii si sa nu sa incarce pielea;

- pielea trebuie sa fie curata si hidratata inainte de aplicarea fondului de ten.

- utilizarea unui spray de fixare/unei ape termale dupa aplicarea fondului de ten este de dorit, daca utilizezi mai multe produse de infrumusetare simultan.

- nu folosi un fond de ten cu putere de acoperire maxima, daca ai tenul matur, deoarece acesta va evidentia imperfectiunile pielii.

Cum sa te machiezi corect. Machiajul de corectare a culorii:

- conturul nu mai este in tendinte, dar daca nu vrei sa renunti la corectarea culorii, alege macar culoarea potrivita; ar trebui sa fie cu un ton mai inchis decat tonul pielii si sa aiba aceeasi nuanta.

- tehnica Strobing si-a pierdut din popularitate, dar daca doresti sa adaugi stralucire, foloseste un highlighter sau o pulbere stralucitoare cu particule foarte mici.

- aplicai machiajul cu moderatie - bronzerele si anticearcanele sunt minunate pentru a experimenta, insa ar fi bine sa te obisnuiesti sa nu iti schimbi prea mult chipul.

Cum sa te machiezi corect. Sclipiciul(glitter). Uita de sclipici, daca ai peste 25 ani! Specialistii in machiaj considera ca este o crima sa aplici glitter pe pielea matura.

Cum sa te machiezi corect. Sprancenele:

- tendintele in materie de moda sunt destul de convenabile. Nu mai e necesar sa iti smulgi sprancenele  pentru a le subtia. Este suficient sa le dai putina forma.

- nu taia sprancenele, deoarece se vede si nu pare deloc natural.

- foloseste un gel pentru frunte si fixeaza astfel firele asa cum doresti.

- nu schimba in mod evident forma sprancenelor.

- culoarea sprancenelor trebuie sa rezoneze cu intregul machiaj si cu nuanta parului. Mai exact, sprancenele nu trebuie sa atraga atentia, dar nici sa fie palide in comparatie cu alte zone ale chipului tau.

- ingrijeste sprancenele folosind uleiuri, masti si substante hidratante;

- daca nu esti multumita de sprancenele tale, apeleaza la un specialist, care te va invata cum sa dai forma potrivita sprancenelor tale.

Cum sa te machiezi corect. Mascara si contur ochi:

- foloseste un fard sub eyeliner(tus de ochi) sau sub creionul de ochi.

- daca vrei sa obtii linii ascutite, acopera tusul cu fard de aceeasi culoare. Fardul trebuie sa fie puternic pigmentat si aplicat in mod egal. Nu amesteca fardurile. Aplica fardul, atingand usor pielea.

- foloseste bile de bumbac pentru eventualele retusuri;

- cauta un echilibru intre fard, tus si rimel. Daca unul dintre produse domina aspectul, rezultatul nu va fi deloc placut;

-cumpara doar produse de machiaj de calitate.

Cum sa te machiezi corect. Conturul de buze:

- pentru ca rujul sa nu se intinda, stabileste-i niste granite cu ajutorul unui creion de buze;

- primerele sunt indicate, mai ales pentru femeile trecute de 30 ani, deoarece impiedica rujul sa intre in ridurile mici ale buzelor.

- foloseste rujuri cu aspect mat sau satinat.

- aplica un strat subtire de ruj si astfel vei evita intinderea acestuia.

- aplica rujul cu o perie.

Cum sa te machiezi corect. Trenduri. Designerii de moda vin cu zeci de idei in fiecare sezon. Este datoria lor sa aduca distractie si bucurie in vietile oamenilor. Din pacate, nu toate tendintele dau bine in viata de zi cu zi. Inainte de a incerca look-uri iesite din comun la birou(in public), ar fi bine sa le probezi acasa. E posibil sa ti se potriveasca si pe strada. De exemplu, poti pastra forma si culoarea tusului, dar sa creezi liniile mai scurte. Experimenteaza si veti gasi combinatiile care ti se potrivesc cel mai bine!

Citeste si: Cum sa te machiezi foarte rapid

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Machiajul potrivit face minuni atunci cand vine vorba de imbunatatirea caracteristicilor tale naturale. Probabil ai observat, insa,...
O copilarie sanatoasa duce la o maturitate pe masura. Copilul trebuie sa creasca dupa anumite rigori, la...
Vremea rece, stresul si produsele pentru fata puternic parfumate pot afecta sanatatea pielii noastre. Pentru a contracara...