Dai multi bani pe produse cosmetice? Mai gandeste-te cand le cumperi pe-astea

Dai multi bani pe produse cosmetice? Mai gandeste-te cand le cumperi pe-astea

Femeile folosesc, in medie, 16 produse cosmetice in fiecare zi! Nu e de mirare, avand in vedere diversitatea de pe piata! Din pacate, in realitate, multe dintre aceste produse sunt ineficiente sau chiar periculoase.

Produse cosmetice care nu te-ajuta sau chiar sunt periculoase pentru pielea ta:

Ulei de cocos. In ultimii ani, acest produs a devenit foarte popular in randul cosmecticelor naturale. Este adesea folosit in loc de creme hidratante sau pentru curatarea pielii. Cu toate astea, uleiul de cocos nu functioneaza in orice situatie. Poate infunda porii si sa provoace acnee. Daca ai pielea grasa, ar trebui sa alegeti un alt produs pentru fata dumneavoastra.

Spray pentru ten. Are rolul de a hidrata pielea, dar nu este atat de simplu. Pielea uscata necesita umiditate, dar si elementele care mentin hidratarea la un bun nivel . Asadar, vorbim despre un produs inutil si chiar periculos. El contine apa, o substanta pentru miros si alta pentru colorare, ce ar putea provoca o reactie alergica in cazul unei persoane cu pielea sensibila. Daca vrei sa cureti si sa hidratezi tenul, foloseste produse pe baza de glicerina, acid hialuronic si extract de aloe.

Peeling chimic. Cand oamenii incearca sa economiseasca niste bani, incep sa faca peelinguri acasa. O astfel de procedura ar trebui realizata, insa, de un profesionist. Aceste produse au rolul de a indeparta stratul superior al pielii, motiv pentru care si cea mai mica greseala in utilizarea lor poate provoca probleme de sanatate.

Instrumente pentru indepartarea acneei. Ca si in cazul peelingului chimic, aceste instrumente trebuie folosite de un specialist.

Oglinda de marire. Aceasta poate face mai simple unele proceduri de make-up, dar mareste si imperfectiunile. Ai putea crede, astfel, ca ai mai multe probleme cu pielea decat exista. Iti recomandam, asadar, sa utilizezi o oglinda obisnuita.

Crema anticelulitica. Indiferent de ceea ce scrie pe ambalaj si oricat ai vrea sa crezi in ele, cremele anticelulitice nu functioneaza. Mai mult, celulita este o caracteristica naturala in cazul anumitor corpuri. Aparitia celulitei nu depinde de pierderea sau de castigarea in greutate. Este legata, in schimb,de hormoni si de gene.

Crema pentru vergeturi. Din pacate, aceste creme sunt inutile. Ele doar hidrateaza pielea, care va arata putin mai bine, insa vergeturile nu dispar...Pentru a hidrata pielea, nu e nevoie sa cumperi un produs special: o crema sau un ulei obisnuit de hidratare va avea exact acelasi efect.

Crema pentru cuticule. De cele mai multe ori, acest tip de crema contine exact aceleasi ingrediente ca si cremele pentru maini obisnuite. Vorbim doar despre o alta modalitate de a le determina pe daomne si domnisoare sa cumpere diversificat…. Pentru a nu plati mai mult pentru un produs inovator, poti folosi doar uleiuri si creme pentru maini.

Exfoliant pentru buze(scrub). Aceste exfoliante sunt, de obicei, doar balsamuri pentru buze cu particule abrazive si care costa mult. In plus, pielea buzelor este sensibila, iar scrubul o poate afecta. Buzele pot deveni mai uscate si nu vrei asta! Asadar, este mai bine sa folosesti balsamuri hidratante.

Ser pentru varfuri despicate(par). Un alt produs care presupune risipa de bani. Acest ser doar indreapta temporar varfurile firului si creeaza iluzia unui par sanatos. Singura modalitate de ingrijire a varfurilor este tunsoarea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Publicitatea ne induce, de multe ori, in eroare! Mai ales cand cautam ceva cu adevarat special si...
Tendintele in continua schimbare creeaza o piata vasta si in zona produselor de infrumusetare. Unele produse cosmetice...
Canicula aduce disconfort termic, un tonus scazut si chiar iti poate pune viata in pericol. Pentru reprezentantele...