Cum sa folosesti testerele cosmetice din magazin

Cum sa folosesti testerele cosmetice din magazin

Folosesti frecvent testerele cosmetice din magazine? E firesc. Vrei sa fii mereu in ton cu ultimele schimbari in materie de make-up. Ai grija, insa! Testerele din magazine nu sunt inlocuite dupa ce sunt folosite de fiecare persoana. Asta inseamna ca exista riscul de a contracta anumiti virusi, deloc prietenosi.

Tocmai pentru a evita imbolnavirile, te invatam cum sa folosesti in siguranta testerele cosmetice din magazine:

1. Nu folosi produsele pe suprafata tenului. Incearca respectivul produs cosmetic pe mana sau pe incheietura mainii. Astfel riscul de a contracta un virus sau o infectie scade. Mai mult, daca folosesti o pensula de unica folosinta pentru a aplica produsul, asigura-te ca nu o mai inmoi inca o data in produs dupa ce ai folosit-o pe pielea ta. Pui aplicatorul curat intr-un produs care poate fi infestat cu germeni. Apoi, il vei aplica direct pe buze sau pe ochi. Asta pentru ca in momentul in care ai sters produsul cu un servetel antibacterian ai sterilizat doar un strat, iar urmatorul nu va fi la fel de curat. Daca vrei sa testezi un ruj, incearca in palma, nu pe incheietura mainii. Palma are o culoare mai apropiata de cea a buzelor.

2. Cele mai nesigure produse. Rujurile, balsamurile, gloss-urile si mascara sunt mai riscante, deoarece suprafetele lor retin germenii.Produsele care intra in contat cu gura unei persoane, foarte probabil se vor umple de bacterii, asa ca evita sa le folosesti in zonele pentru care sunt destinate. Produsele din pudra precum blushul si fardul de pleoape sunt mai sigure. Ca regula, indiferent ce produs testezi nu uita sa-l stergi cu un servetel si sa folosesti o pensula curata.

3. Curata corect produsul inainte de a-l testa. Alcoolul este cel mai bun dezinfectant. De obicei, gasesti recipiente cu alcool pe standurile magazinelor cosmetice. In cel mai rau caz, daca nu zaresti o substanta de curatare, contacteaza un anagajat care sigur te va ajuta. Cu servetel sterge intreaga suprafata, pentru a indeparta un strat intreg de produs. Apoi, foloseste un betisor de unica folosinta pentru a folosi produsul pe mana.

4. Cere testere nefolosite(noi). Daca vrei sa incerci un produs care nu se poate sterge ( mascara, gloss, fond de ten lichid), cere din magazin un tester nefolosit. O alta posibilitate? Cumpara produsul si incearca-l acasa. Multe magazine cu specific, primesc produsele inapoi, in caz ca nu le mai doresti dintr-un motiv sau altul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Machiajul este parte integranta din viata oricarei femei moderne. Conform anumitor studii, o reprezentanta a sexului frumos...
Vrei sa ai buze mai mari si mai carnoase? Daca da, e timpul sa incerci o interventie...
Crema CC, abreviere din englezescul colour correcting(corectare a culorii), este un produs de machiaj care poate fi...