Afla cum se face fasolea uscata cu legume

Aceasta mancare de legume este ideala in sezonul rece.

Afla cum se prepara gasolea uscata cu legume din reteta urmatoare:

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- o ceapa,
- un morcov,
- un patrunjel,
- o frunza de dafin,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. ##END STEP##

##STEP##

Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, cat sa le cuprinda bine. Se pune pe foc mic, sa inceapa incet sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce da in clocot se trage la o parte, se scurge si se pune din nou pe foc potrivit, cu alta apa fierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga o ceapa, zarzavatul, o frunza de dafin, spre sfarsit se pune sarea. Se fierbe pe foc mic. ##END STEP##

##STEP##

Numai astfel boabele raman intregi. ##END STEP##

Optional: Dupa gust se pot adauga doi, trei catei de usturoi.

Mod de servire:

Cand se asaza in castron sau in farfurie, se scoate zarzavatul si frunza de dafin. Fasolea uscata cu legume se serveste calda sau rece, cu muraturi.