O mancare de toamna consistenta si plina de substante nutritive este varza dulce cu taitei.
Ingrediente:
- o varza mica,
- 300 grame taitei,
- 2 linguri de unt,
- 2 linguri de untura,
- sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie ca fideaua o varza dulce si se pune intr-o cratita cu o lingura de untura, tinandu-se pana incepe sa se moaie. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare si piper, care nu trebuie sa lipseasca. ##END STEP##
##STEP##
Intre timp se fierb taiteii (trebuie sa fie cantitati aproximativ egale de varza si de taitei), se scurg si se amesteca cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o forma rezistenta la foc, un rand de varza, unul de taitei si asa mai departe. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se pun cateva bucatele de unt si se da la cuptor sa se rumeneasca. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste calda imediat dupa ce s-a gratinat.