Pentru aceasta reteta cu legume si sos alb se aleg dovlecei de marime mijlocie, care nu au seminte prea mari.
Ingrediente:
- 6 dovlecei mijlocii,
- o lingura de unt,
- o ceasca de smantana,
- o lingurita de faina,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se rad dovleceii de coaja. Daca sunt mici, in floare, se lasa intregi, cei mai mari se taie potrivit, in lung. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in apa fierbinte, sarata, sa dea cateva clocote. ##END STEP##
##STEP##
Cand incep sa se inmoaie, se scurge bine apa si se inabusa putin in unt. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga apoi smantana amestecata cu faina. Se asaza intr-o forma de sticla sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la cuptor, la foc mic. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc in forma, cu sos alb.