Afla cum se pregatesc dovleceii la cuptor

Pentru aceasta reteta cu legume si sos alb se aleg dovlecei de marime mijlocie, care nu au seminte prea mari.

Ingrediente:

- 6 dovlecei mijlocii,
- o lingura de unt,
- o ceasca de smantana,
- o lingurita de faina,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se rad dovleceii de coaja. Daca sunt mici, in floare, se lasa intregi, cei mai mari se taie potrivit, in lung. ##END STEP##

##STEP##

Se pun in apa fierbinte, sarata, sa dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Cand incep sa se inmoaie, se scurge bine apa si se inabusa putin in unt. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga apoi smantana amestecata cu faina. Se asaza intr-o forma de sticla sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se dau la cuptor, la foc mic. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc in forma, cu sos alb.