Afla cum se prepara ghiveciul de post

Ghiveciul fara carne este un preparat de post cu legume diverse, cum ar fi fasole verde, mazare, cartofi, telina, conopida, varza etc.

Ingrediente:

- zarzavat mixt la alegere 1,500 kg,
- 4 cepe,
- 4 rosii,
- 3 linguri de ulei,
- patrunjel verde tocat,
- sare.

Mod de pregatire:

##STEP##

Se pregateste zarzavatul astfel: se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si o jumatate de telina in felii subtiri, se curata o mana de bame care se oparesc cu bors, una de mazare, una de fasole verde. ##END STEP##

##STEP##

Se rade un dovlecel si se taie in bucati potrivite, precum si o vanata, care se opareste mai inainte cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Daca se gaseste, se pun si cateva buchete de conopida si la urma rosiile taiate in doua si fara seminte, un ardei gras taiat marunt si cativa cartofi curatati si taiati in bucati ca si dovleceii. ##END STEP##

##STEP##

Separat, se rumenesc in ulei cepele taiate felii, se pune zarzavatul, daca trebuie se mai adauga ulei, putina apa, sare. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor, se tine la foc potrivit, pana ce tot zarzavatul a fiert. ##END STEP##

##STEP##

Nu se umbla cu lingura pentru a nu se sfarama, se misca numai cratita intr-o parte si in alta, controlandu-se daca nu s-a prins pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Cand este aproape gata, se adauga putin patrunjel verde tocat. ##END STEP##

Mod de servire:

Ghiveciul de post se serveste cald sau rece impreuna cu salata de varza, de sfecla rosie sau de muraturi, dupa sezon si preferinte.