Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente.
Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente.
Iata o reteta gustoasa de zbarciogi umpluti.
Ingrediente:
- un kg zbarciogi,
- 400 g carne de miel sau de vitel,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper,
- 3 linguri de unt,
- ½ lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- 3 linguri de smantana.
Mod de preparare:
Se alege si se spala 1 kg de zbarciogi proaspeti.
Se pun cei mari, frumosi la o parte pentru umplut, iar cei marunti impreuna cu cozile se toaca si vor servi la prgatirea sosului.
Se face o tocatura din carne de vitel sau de miel data prin masina, cu o bucata de miez de paine inmuiat in lapte si stors, o ceapa prajita, sare, piper, un ou.
Se umplu zbarciogii, iar din tocatura ramasa se fac perisoare, se dau prin faina si se prajesc in unt, ca si zbarciogii umpluti.
Zbarciogii tocati se inabusa in unt.
Se adauga putina faina si o ceasca de apa, se toarna apoi sosul in cratita cu zbarciogi si se lasa sa fiarba inabusit.
Cand sunt aproape gata se pun perioarele si se adauga smantana. Se servesc indata ce s-a infierbantat sosul.
Varianta: Mancarea se poate face si cu zbarciogi uscati. Acestia se inmoaie in apa rece timp de 10-12 ore si se procedeaza in continuare exact ca la mancarea obtinuta din zbarciogi proaspeti.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.