Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele grecesti sunt gustoase si hranitoare.
Ingrediente:
- 1 kg bame,
- 3 cepe,
- 500 grame rosii sau 2 linguri bulion,
- o ceasca otet sau bors,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare,
- 3 linguri ulei.
Mod de preparare:
##STEP##
Bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase. ##END STEP##
##STEP##
Se rup coditele si se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se tin astfel un sfert de ora, se scurg si se spala in 2 - 3 ape reci. ##END STEP##
##STEP##
Se prajesc usor in ulei cepele taiate marunt, se presara faina, se sting cu apa, se adauga bulion sau rosii curatate de seminte, zahar si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se pun bamele in sos. Se lasa sa fiarba incet, ca sa nu se sfarame. ##END STEP##
Mod de servire:
Bamele grecesti se servesc reci.