Daca deja stim cum se umple ceapa cu carne, iata si o reteta de post usor de preparat pentru ceapa umpluta.
Ingrediente:
- 12 cepe mijlocii,
- o felie paine,
- 12 nuci,
- sare, piper,
- o lingurita de verdeata,
- 2 de linguri ulei,
- 2 linguri de faina,
- o lingura de bulion,
- o lingurita de zahar.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb in apa cu sare pana incep sa se moaie. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg din apa si dupa ce s-au mai racorit, se scobesc, iar miezul se toaca impreuna cu o felie de paine muiata si stoarsa, la care se adauga sare, piper, verdeata si cateva nuci pisate bine, intr-o piulita de piatra. ##END STEP##
##STEP##
Cu aceasta compozitie se umplu cepele si se asaza in cratita. ##END STEP##
##STEP##
Intre timp se pregateste sosul. ##END STEP##
##STEP##
Se face un rantas din ulei cu faina, care se stinge cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga putin bulion, zahar, sare. ##END STEP##
##STEP##
Se strecoara sosul peste cepele din cratita si se da la cuptor. Se tin pana incep sa se rumeneasca. ##END STEP##