Ceapa umpluta de post

Daca deja stim cum se umple ceapa cu carne, iata si o reteta de post usor de preparat pentru ceapa umpluta.

Ingrediente:

- 12 cepe mijlocii,

- o felie paine,

- 12 nuci,

- sare, piper,

- o lingurita de verdeata,

- 2 de linguri ulei,

- 2 linguri de faina,

- o lingura de bulion,

- o lingurita de zahar.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb in apa cu sare pana incep sa se moaie. ##END STEP##

##STEP##

Se scurg din apa si dupa ce s-au mai racorit, se scobesc, iar miezul se toaca impreuna cu o felie de paine muiata si stoarsa, la care se adauga sare, piper, verdeata si cateva nuci pisate bine, intr-o piulita de piatra. ##END STEP##

##STEP##

Cu aceasta compozitie se umplu cepele si se asaza in cratita. ##END STEP##

##STEP##

Intre timp se pregateste sosul. ##END STEP##

##STEP##

Se face un rantas din ulei cu faina, care se stinge cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga putin bulion, zahar, sare. ##END STEP##

##STEP##

Se strecoara sosul peste cepele din cratita si se da la cuptor. Se tin pana incep sa se rumeneasca. ##END STEP##