O mancare rapida de legume sunt andivele inabusite in unt.
Ingrediente:
- un kg andive,
- o lingura de unt,
- o lingurita zeama de lamaie,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. ##END STEP##
##STEP##
Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in cratita, se presara sare, se adauga 3 - 4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra. ##END STEP##
##STEP##
La inceput se pun cateva minute pe foc iute, pana ce da apa in clocot, se acopera perfect si se dau la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Trebuie sa fiarba inabusit circa o ora, la foc mic, astfel incat in acest timp sa nu se mai adauge apa, dar nici sa nu se arda andivele pe fund. ##END STEP##
Mod de servire:
Se asaza pe farfurie, se servesc foarte fierbinti.