O alternativa la clasicii ardei umpluti cu orez sunt ardeii umpluti cu arpacas.
Ingrediente:
- 12 ardei,
- 2 cepe,
- un arpacas,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita verdeata,
- sare, piper.
Pentru sos:
- miezul de la rosii,
- o ceapa,
- o lingura ulei,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga arpacasul, care se moaie in apa din ajuns, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-au asezat in cratita, inainte de a turna sosul, se lasa sa se rumeneasca putin in ulei, intorcandu-i pe toate partile. ##END STEP##
##STEP##
Se umple ardeii. Sosul se face dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare. Se toarna sosul, se dau la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire:
Similar cu ardeii umpluti cu orez, ardeii umpluti cu arpacas se servesc reci.