Budinca de clatite cu legume poate fi servita ca felul doi la pranz, aceasta mancare fiind un inlocuitor pentru musacaua de legume.
Ingrediente:
- o mana de fasole verde,
- o mana de mazare boabe,
- cateva buchete de conopida,
- un dovlecel mic,
- 2 cartofi,
- un morcov,
- o lingura faina,
- o lingura unt,
- o ceasca lapte,
- 2 oua,
- 2 linguri branza rasa,
- 2 linguri smantana,
- sare.
Pentru clatite:
- 2 oua,
- o ceasca faina,
- o ceasca lapte,
- o lingura unt,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fac 14 - 15 clatite din doua oua. ##END STEP##
##STEP##
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. ##END STEP##
##STEP##
Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu. ##END STEP##
##STEP##
Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante pe foc potrivit. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. ##END STEP##
##STEP##
Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. ##END STEP##
##STEP##
Se fac pe rand toate clatitele si se asaza intr-o farfurie una peste alta. ##END STEP##
##STEP##
Dinainte se pregatesc legumele fierte separat, adica fasole verde, mazare boabe, cateva buchete de conopida, un dovlecel, doi cartofi, un morcov, acestea din urma curatite si taiate bucati potrivite. ##END STEP##
##STEP##
In acest timp se pregateste sosul astfel: se prajeste o lingura de faina cu o lingura de unt si inainte de a se rumeni, se stinge cu lapte, potrivind sosul sa aiba consistenta smantanii. Se pune sare. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-a mai racorit, se adauga ouale, branza rasa si smantana. ##END STEP##
##STEP##
Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza doua clatite pe fund si trei, patru pe margini, astfel incat dupa ce s-a umplut cratita, sa poata fi intoarse deasupra, toata budinca fiind imbracata in clatite. ##END STEP##
##STEP##
Se pune un strat de legume amestecate, doua linguri de sos, o clatita si asa mai departe, pana ce se umple cratita. ##END STEP##
##STEP##
Se intorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste budinca cu unt si se da la cuptor sa se rumeneasca. ##END STEP##
Mod de servire:
Budinca de clatite cu legume se serveste atat calda, cat si rece.