O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.
Ingrediente:
- 1 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- 2 linguri faina,
- 2 linguri branza rasa,
- o lingura unt,
- 3 oua,
- 3 linguri untura,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Pentru chiftele se prefera sparanghel cu firul verde si subtire. ##END STEP##
##STEP##
Se curata si se fierbe la fel ca mai sus si se scurge bine de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se trece prin masina de tocat carne. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga faina, branza, o lingura de unt, ouale puse pe rand, sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul impreuna. Se face o pasta groasa ca o smantana. ##END STEP##
##STEP##
Se ia cu lingura din compozitie, se da drumul intr-o tigaie cu untura fierbinte si se rumenesc chiftelele pe amandoua partile. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o forma rezistenta la foc. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna deasupra smantana amestecata cu o lingurita de faina, se presara branza rasa. Se dau o jumatate de ora la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire:
Chiftelele de sparanghel la cuptor se pot servi cu sos tartar.