Reteta: Chiftele de sparanghel la cuptor

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.

Ingrediente:

- 1 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- 2 linguri faina,
- 2 linguri branza rasa,
- o lingura unt,
- 3 oua,
- 3 linguri untura,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Pentru chiftele se prefera sparanghel cu firul verde si subtire. ##END STEP##

##STEP##

Se curata si se fierbe la fel ca mai sus si se scurge bine de apa. ##END STEP##

##STEP##

Se trece prin masina de tocat carne. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga faina, branza, o lingura de unt, ouale puse pe rand, sare. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca totul impreuna. Se face o pasta groasa ca o smantana. ##END STEP##

##STEP##

Se ia cu lingura din compozitie, se da drumul intr-o tigaie cu untura fierbinte si se rumenesc chiftelele pe amandoua partile. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o forma rezistenta la foc. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna deasupra smantana amestecata cu o lingurita de faina, se presara branza rasa. Se dau o jumatate de ora la cuptor. ##END STEP##

Mod de servire:

Chiftelele de sparanghel la  cuptor se pot servi cu sos tartar.