Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii sau cu sos alb.
Iata o reteta clasica de dovlecei cu sos alb:
Ingrediente:
- 6 dovlecei mijlocii,
- 2 litri apa,
- sare,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca de lapte,
- 2 linguri de branza rasa.
Mod de preparare:
##STEP##
Se rad dovleceii de coaja, se rad apoi pe o razatoare cu gauri mari, astfel incat sa iasa lungi, ca taiteii. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb putin in apa clocotita, potrivita de sare. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt aproape fierti, se scurg prin strecuratoarea de macaroane. ##END STEP##
##STEP##
In acest timp se face un sos alb din faina si unt, stins cu lapte (sau cu zeama de la dovlecei), se amesteca cu dovleceii si cu branza rasa. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o forma si se dau la cuptor sa se rumeneasca. ##END STEP##
Mod de servire:
Dovleceii cu sos alb pot fi serviti alaturi de friptura de pasare pregatita la cuptor.