Reteta: Dovlecei cu sos alb

Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii sau cu sos alb.

Iata o reteta clasica de dovlecei cu sos alb:

Ingrediente:

- 6 dovlecei mijlocii,
- 2 litri apa,
- sare,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca de lapte,
- 2 linguri de branza rasa.

Mod de preparare:

##STEP##

Se rad dovleceii de coaja, se rad apoi pe o razatoare cu gauri mari, astfel incat sa iasa lungi, ca taiteii. ##END STEP##

##STEP##

Se fierb putin in apa clocotita, potrivita de sare. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt aproape fierti, se scurg prin strecuratoarea de macaroane. ##END STEP##

##STEP##

In acest timp se face un sos alb din faina si unt, stins cu lapte (sau cu zeama de la dovlecei), se amesteca cu dovleceii si cu branza rasa. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o forma si se dau la cuptor sa se rumeneasca. ##END STEP##

Mod de servire:

Dovleceii cu sos alb pot fi serviti alaturi de friptura de pasare pregatita la cuptor.