Reteta: Dovlecei grecesti in floare

Pentru acesta reteta se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeti.

Ingrediente:

- 1 kg dovlecei in floare,
- 2 linguri ulei,
- 100 grame arpagic,
- 2 lingurite marar
- patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

##STEP##

Dovleceii  se spala numai si se rumenesc intr-o cratita cu putin ulei. ##END STEP##

##STEP##

Separat se prajeste usor, de asemenea in ulei, arpagicul, se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit, pana se inmoaie. ##END STEP##

##STEP##

Se pune arpagicul in aceeasi cratita cu dovleceii, se adauga putina apa, verdeata tocata si se potriveste de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se poate adauga in sos si zeama de la o jumatate de lamaie. Se dau la cuptor si cand sunt gata, se servesc dupa ce s-au mai racorit. ##END STEP##