Pentru acesta reteta se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeti.
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei in floare,
- 2 linguri ulei,
- 100 grame arpagic,
- 2 lingurite marar
- patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
##STEP##
Dovleceii se spala numai si se rumenesc intr-o cratita cu putin ulei. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajeste usor, de asemenea in ulei, arpagicul, se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit, pana se inmoaie. ##END STEP##
##STEP##
Se pune arpagicul in aceeasi cratita cu dovleceii, se adauga putina apa, verdeata tocata si se potriveste de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se poate adauga in sos si zeama de la o jumatate de lamaie. Se dau la cuptor si cand sunt gata, se servesc dupa ce s-au mai racorit. ##END STEP##