Reteta: Linte cu slanina afumata

Daca reteta de fasole uscata cu ciolan este o adevarata specialitate traditionala, ce ar fi sa incerci si linte cu slanina afumata, care e la fel de gustoasa.

Ingrediente:

- 500 grame linte,
- un paharel vin rosu,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- 100 grame slanina afumata,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea. Se tine doua ore in apa calduta. ##END STEP##

##STEP##

Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere cu un strat de un deget. ##END STEP##

##STEP##

Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. ##END STEP##

##STEP##

Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba la foc potrivit, se ia spuma. ##END STEP##

##STEP##

Separat se prajeste in untura o ceapa taiata marunt si se pune in oala, dupa ce lintea a inceput sa fiarba, impreuna cu slanina afumata, taiata marunt, o lingura de bulion, o frunza de dafin; spre sfarsit se pune sarea. ##END STEP##