Reteta: Mancare de morcovi cu galbenus de ou

O mancare usoasa, cu gust dulceag este aceasta reteta cu multi morcovi, ceapa si galbenus de ou.

Ingrediente:

- o kg morcovi,
 -3 cepe,
- 2 linguri de unt sau untura,
- o lingurita de zahar,
- o lingurita de faina,
- 2 cesti zeama de carne sau apa,
- un galbenus,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se rad morcovii, se taie felii si se pun sa fiarba cu apa rece, circa 10 minute. ##END STEP##

##STEP##

Se scurg. Se taie cepele felii foarte subtiri si se pun intr-o cratita cu unt si cu morcovii fierti si scursi. Se adauga sare si o lingurita de zahar. ##END STEP##

##STEP##

Se tin o jumatate de ora pe foc mic, miscand cratita din cand in cand, ca sa nu se prinda ceapa si morcovii pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Se presara faina si se toarna zeama de carne sau apa. Se lasa sa mai fiarba 20 de minute. ##END STEP##

##STEP##

Inainte de a servi, se amesteca separat un galbenus cu putin sos din mancare si se toarna apoi totul deasupra. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste fierbinte, cu friganele.