O mancare usoasa, cu gust dulceag este aceasta reteta cu multi morcovi, ceapa si galbenus de ou.
Ingrediente:
- o kg morcovi,
-3 cepe,
- 2 linguri de unt sau untura,
- o lingurita de zahar,
- o lingurita de faina,
- 2 cesti zeama de carne sau apa,
- un galbenus,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se rad morcovii, se taie felii si se pun sa fiarba cu apa rece, circa 10 minute. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg. Se taie cepele felii foarte subtiri si se pun intr-o cratita cu unt si cu morcovii fierti si scursi. Se adauga sare si o lingurita de zahar. ##END STEP##
##STEP##
Se tin o jumatate de ora pe foc mic, miscand cratita din cand in cand, ca sa nu se prinda ceapa si morcovii pe fund. ##END STEP##
##STEP##
Se presara faina si se toarna zeama de carne sau apa. Se lasa sa mai fiarba 20 de minute. ##END STEP##
##STEP##
Inainte de a servi, se amesteca separat un galbenus cu putin sos din mancare si se toarna apoi totul deasupra. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste fierbinte, cu friganele.