Hribii se pot prepara la cuptor cu sos, dar le fel de gustosi sunt cu orez.
Iata cum se prepara pilaful de hribi:
Ingrediente:
- 150 grame hribi (manatarci),
- 1 1/2 ceasca de orez,
- 2 cepe,
- 3 Iinguri de ulei,
- o lingura de bulion,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se inmoaie hribii de cu seara. ##END STEP##
##STEP##
Se prajesc in ulei doua cepe taiat marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga orezul ales, spalat si apoi uscat intr-un servet. ##END STEP##
##STEP##
Cand orezul si ceapa incep sa se ingalbeneasca, se asaza intr-o cratita, impreuna cu 150 grame de hribi fierti si taiati felii. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna trei cesti din apa in care au fost muiati si fierti hribii, dupa ce a fost limpezita. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga sare, piper si o lingura de bulion. ##END STEP##
##STEP##
Se tine la cuptor pana ce orezul este fiert. Se serveste rece. ##END STEP##
Atat mancarea, cat si pilaful se pregatesc la fel si din hribi proaspeti.
Mod de servire:
Pilaful de hribi se poate servi si cald, cu sos de smantana.