Reteta: Pilaf de hribi

Hribii se pot prepara la cuptor cu sos, dar le fel de gustosi sunt cu orez.

Iata cum se prepara pilaful de hribi:

Ingrediente:

- 150 grame hribi (manatarci),
- 1 1/2 ceasca de orez,
- 2 cepe,
- 3 Iinguri de ulei,
- o lingura de bulion,
- sare,
- piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se inmoaie hribii de cu seara. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc in ulei doua cepe taiat marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga orezul ales, spalat si apoi uscat intr-un servet. ##END STEP##

##STEP##

Cand orezul si ceapa incep sa se ingalbeneasca, se asaza intr-o cratita, impreuna cu 150 grame de hribi fierti si taiati felii. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna trei cesti din apa in care au fost muiati si fierti hribii, dupa ce a fost limpezita. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga sare, piper si o lingura de bulion. ##END STEP##

##STEP##

Se tine la cuptor pana ce orezul este fiert. Se serveste rece. ##END STEP##

Atat mancarea, cat si pilaful se pregatesc la fel si din hribi proaspeti.

Mod de servire:

Pilaful de hribi se poate servi si cald, cu sos de smantana.