Reteta: Pilaf de hribi

Reteta: Pilaf de hribi

Hribii se pot prepara la cuptor cu sos, dar le fel de gustosi sunt cu orez.

Iata cum se prepara pilaful de hribi:

Ingrediente:

- 150 grame hribi (manatarci),
- 1 1/2 ceasca de orez,
- 2 cepe,
- 3 Iinguri de ulei,
- o lingura de bulion,
- sare,
- piper.

Mod de preparare:

1

Se inmoaie hribii de cu seara.

2

Se prajesc in ulei doua cepe taiat marunt.

3

Se adauga orezul ales, spalat si apoi uscat intr-un servet.

4

Cand orezul si ceapa incep sa se ingalbeneasca, se asaza intr-o cratita, impreuna cu 150 grame de hribi fierti si taiati felii.

5

Se toarna trei cesti din apa in care au fost muiati si fierti hribii, dupa ce a fost limpezita.

6

Se adauga sare, piper si o lingura de bulion.

7

Se tine la cuptor pana ce orezul este fiert. Se serveste rece.

Atat mancarea, cat si pilaful se pregatesc la fel si din hribi proaspeti.

Mod de servire:

Pilaful de hribi se poate servi si cald, cu sos de smantana.

Etichete: hribi, pilaf, pilaf hribi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O mancare usor de preparat pentru zilele de post se prepara din hribi cu sos si verdeata. ...
Ciorba de hribi se prepara la fel ca si cea de bureti, in sensul ca se folosesc...
Pentru ca ardeiul este leguma care predomina in aceasta reteta de post, acest orez cu legume poate...