Reteta: Pilaf de urzici cu arpacas

O reteta de primavara ideala pentru postul Pastelui este pilaful de urzici cu arpacas.

Ingrediente:

- 500 grame urzici,
- o ceapa,
- 2 linguri de u!ei,
- o ceasca arpacas,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape. ##END STEP##

##STEP##

Nu se scurge apa din vasul in care se spala, ci se scot urzicile cu mana in alt vas cu apa, astfel incat tot nisipul si pamantul de pe ele sa ramana in fundul vasului. ##END STEP##

##STEP##

Se repeta aceasta operatie de cateva ori, pana cand urzicile raman foarte curate. ##END STEP##

##STEP##

Se pun la fiert. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei. Se adauga arpacasul si se prajeste usor. ##END STEP##

##STEP##

Arpacasul trebuie inmuiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor. ##END STEP##

##STEP##

Se scurg urzicile, se toaca, dar nu prea marunt, se asaza in cratita cu orezul, se toarna doua cesti de apa in care au fiert urzicile, se potriveste de sare, se da la cuptor 20 - 30 de minute. ##END STEP##

Mod de servire:

Pilaful de urzici se serveste rece.