Reteta: Praz cu smantana

Reteta: Praz cu smantana

Aceasta reteta cu praz are o consistenta cremoasa, prazul asezonandu-se cu smantana, lapte, unt si branza:

Ingrediente:

- o legatura buna de praz,
- o ceasca lapte,
- o lingura unt,
- o ceasca smantana,
- o  lingurita branza.

Mod de preparare:

1

Se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa docotita, schimband apa de 2 - 3 ori.

2

Se scurge bine si se inabusa cu putin lapte, 10 — 15 minute. Se pune sare.

3

Se asaza cu unt, intr-o forma rezistenta la foc; se toarna deasupra o ceasca de smantana.

4

Se presara branza rasa, se da un sfert de ora la cuptor.

Mod de servire:

Prazul cu smantana se consuma cald.

Etichete: praz, smantana, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In popor, prazul este cunoscut ca si ceapa olteneasca, insa, spre deosebire de aceasta leguma iute care...
O reteta apetisanta pentru masa de Paste este pasca cremoasa cu smantana. Aceasta pasca se umple cu...
Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii...