Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Prazul este o leguma asemanatoare cu ceapa, dar mai dulce.
Prazul este o leguma asemanatoare cu ceapa, dar mai dulce.
Afla cum se umple prazul cu orezul, urmand pas cu pas reteta de mai jos:
Ingrediente:
- o legatura buna de praz,
- o ceasca orez,
- 3 linguri de unt,
- sare, piper.
Pentru sos:
- 2 cepe,
- 1/2 lingura unt,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- o lingura bulion sau 4 -5 rosii,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman in forma de tuburi care se umplu.
Miezul scos se toaca marunt, se inabusa cu putin unt. Separat se prajeste orezul in unt, se stinge cu o ceasca de apa.
Cand orezul incepe sa se umfle, se amesteca cu prazul inabusit, se adauga sare, piper.
Se umple prazul si se pune in cratita cu unt. Se face un sos din ceapa tocata marunt si rumenita, faina, bulion de rosii, zahar si putina apa.
Se toarna deasupra. Se da la cuptor. Se lasa sa fiarba pana scade sosul cat trebuie.
Mod de servire:
Se serveste fierbinte. Se poate pregati cu ulei in loc de unt, in acest caz servindu-se rece.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.