O mancare de legume delicioasa cu sos de vin si condimente este telina cu ciuperci.
Ingrediente:
- 4 teline,
- 2 cepe,
- 200 g ciuperci,
- o lingura de faina,
- un paharel de vin,
- 2 linguri de untura,
- sare, piper,
- foaie de dafin.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le acopera. ##END STEP##
##STEP##
Se taie in doua, iar fiecare jumatate in felii groase de 1 cm. ##END STEP##
##STEP##
Se pun la fiert cu apa rece, care sa le cuprinda bine. Se pune sare. Se fierb pana incep sa se moaie. ##END STEP##
##STEP##
Se scot si se scurg. Separat se rumenesc cepele taiate marunt, cu o lingura de untura, se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Se sting cu un paharel de vin amestecat cu apa. Se mai adauga sare, piper, foaie de dafin. Se lasa sosul sa fiarba o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Cand este bine fiert si destul de scazut, se strecoara in cratita in care au fost asezate feliile scurse de telina, adaugand si cateva ciuperci curatite, taiate marunt si inabusite o untura. Se potriveste de sare. Se acopera si se fierbe inabusit circa 20 de minute. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste fierbinte.