Reteta: Telina cu ciuperci

O mancare de legume delicioasa cu sos de vin si condimente este telina cu ciuperci.

Ingrediente:

- 4 teline,
- 2 cepe,
- 200 g ciuperci,
- o lingura de faina,
- un paharel de vin,
- 2 linguri de untura,
- sare, piper,
- foaie de dafin.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le acopera. ##END STEP##

##STEP##

Se taie in doua, iar fiecare jumatate in felii groase de 1 cm. ##END STEP##

##STEP##

Se pun la fiert cu apa rece, care sa le cuprinda bine. Se pune sare. Se fierb pana incep sa se moaie. ##END STEP##

##STEP##

Se scot si se scurg. Separat se rumenesc cepele taiate marunt, cu o lingura de untura, se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se sting cu un paharel de vin amestecat cu apa. Se mai adauga sare, piper, foaie de dafin. Se lasa sosul sa fiarba o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Cand este bine fiert si destul de scazut, se strecoara in cratita in care au fost asezate feliile scurse de telina, adaugand si cateva ciuperci curatite, taiate marunt si inabusite o untura. Se potriveste de sare. Se acopera si se fierbe inabusit circa 20 de minute. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste fierbinte.