Stevia se prepara la cuptor asemeni spanacului.
Ingrediente:
- 1,5 kg stevie,
- 3 linguri de branza rasa,
- 50 grame unt proaspat,
- 1/2 lingura de faina,
- sare,
- 6 felii de franzela,
- 2 linguri de unt topit,
- o lingura de pesmet.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierbe stevia si se toaca. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajeste usor faina cu o lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Se stinge cu o ceasca sau doua de apa in care a fiert spanacul. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa dea cateva clocote, pana ce se obtine un sos gros ca o smantana. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu stevia si se lasa sa mai fiarba putin, amestecand ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##
##STEP##
In loc de rantasul cu faina, se poate adauga la spanac o ceasca buna de smantana in care s-a pus un praf de faina, adaugand doua Iinguri de branza rasa si putin unt proaspat. ##END STEP##
##STEP##
Se prajesc cateva felii de paine in unt. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza feliile de paine la fund, se toarna stevia deasupra, se presara cu o lingura de pesmet fin, amestecat cu o lingura de branza rasa. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor, asezand forma pe un gratar, pentru ca stevia sa nu fiarba, ci numai sa se rumeneasca deasupra. ##END STEP##
Mod de servire:
Mancarea de stevie se serveste in forma.