Tocanita de legume! Mancare de post

Una dintre mancarurile cele mai indicate in perioada de post sau pentru copii este tocanita de legume!

Este o reteta care se prepara usor, putand folosi aproape orice fel de legume!

Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente:
- 2 cartofi
- un dovlecel
- 2 morcovi
- un praz
- 2 cepe mari
- ulei de masline
- patrunjel
- bulion
- sare
- apa

Mod preparare:

##STEP##

Se spala, se curata si se toaca legumele.

##END STEP##

##STEP##

Punem o oala pe aragaz si punem la incins uleiul de masline.

##END STEP##

##STEP##

Cand s-a incins se adauga mai intai ceapa si se lasa sa se caleasca putin.

##END STEP##

##STEP##

Adaugam si restul legumelor. Le lasam sa se soteze putin, aproximativ doua minute, amestecand din cand in cand in ele.

##END STEP##

##STEP##

Se adauga apa si sarea. Apa trebuie adaugata astfel incat se depaseasca legumele cu doua degete. Se lasa la fiert 30-40 de minute.

##END STEP##

##STEP##

Dupa ce au fiert legumele se adauga bulionul, dupa gust. Aproximativ doua linguri de bulion. Se mai lasa 5 minute la fiert.

##END STEP##

##STEP##

In acest timp se toaca marunt o legatura de patrunjel, care se adauga in tocanita dupa ce s-a oprit focul.

##END STEP##

Se poate servi cu mamaliga sau cu paine si muraturi.

Pofta buna!