Una dintre mancarurile cele mai indicate in perioada de post sau pentru copii este tocanita de legume!
Este o reteta care se prepara usor, putand folosi aproape orice fel de legume!
Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente:
- 2 cartofi
- un dovlecel
- 2 morcovi
- un praz
- 2 cepe mari
- ulei de masline
- patrunjel
- bulion
- sare
- apa
Mod preparare:
##STEP##
Se spala, se curata si se toaca legumele.
##END STEP##
##STEP##
Punem o oala pe aragaz si punem la incins uleiul de masline.
##END STEP##
##STEP##
Cand s-a incins se adauga mai intai ceapa si se lasa sa se caleasca putin.
##END STEP##
##STEP##
Adaugam si restul legumelor. Le lasam sa se soteze putin, aproximativ doua minute, amestecand din cand in cand in ele.
##END STEP##
##STEP##
Se adauga apa si sarea. Apa trebuie adaugata astfel incat se depaseasca legumele cu doua degete. Se lasa la fiert 30-40 de minute.
##END STEP##
##STEP##
Dupa ce au fiert legumele se adauga bulionul, dupa gust. Aproximativ doua linguri de bulion. Se mai lasa 5 minute la fiert.
##END STEP##
##STEP##
In acest timp se toaca marunt o legatura de patrunjel, care se adauga in tocanita dupa ce s-a oprit focul.
##END STEP##
Se poate servi cu mamaliga sau cu paine si muraturi.
Pofta buna!